Latest topics
» 3gp 2013 Mirchi Movie Download Telugu Wap Net
Sat Jun 07, 2014 8:10 pm by osbubertr

» CSI Etabs 9.7.4
Sat Jun 07, 2014 1:52 pm by osbubertr

» Themes Windows
Fri Jun 06, 2014 3:41 am by osbubertr

» Dropbox-1.1.0-experimental-1.0.20
Fri May 30, 2014 2:26 pm by osbubertr

» Avatar-babaji-in-akashic-record-2.0
Fri May 30, 2014 1:08 pm by osbubertr

» Arnold Synder - The Poker Tournament Formula I [GJLTDW]
Thu May 29, 2014 12:01 am by osbubertr

» Light Downloader 2.6.7.3
Wed May 28, 2014 10:19 pm by osbubertr

» OziExplorer Distribs
Wed May 28, 2014 12:11 pm by osbubertr

» Light Downloader 2.6.7.3
Wed May 28, 2014 11:24 am by osbubertr

Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

November 2018
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 56 on Mon Aug 29, 2016 7:03 pm

Jurulatih Oh Jurulatih!!

Go down

Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  nizam@KnR on Tue Apr 27, 2010 11:30 pm

Setelah puluhan tahun Kedah muncul di dalam kancah bolasepak di Malaysia,ramai jurulatih yg silih berganti....sebanyak mna jurulatih yg pernah membimbing skua kedah...sebanyak itulah jga kenangan2 pahit dan manis yg telah dilalui baik oleh pemain sendiri..mahupun pencinta bolasepak Kedah....Umun telah mengetahui..setelah berlakunya pertukaran jawatan no 1 didalam team..daripada Coach Mohd Azrai Khor kepada Coach Ahmad Yusoff...prestasi semasa pasukan Kedah dilihat begitu terumbang ambing....adakah kerana pemain Kedah belum cukup berpngalaman??adakah kerana strategi jurulatih??adakah kerana msalah pengurusan??dan adakah juga msalah ini timbul kerana Coach itu sendiri????sila berikan pandangan anda di sini.......sekian...-KnR-!!
avatar
nizam@KnR
Moderators
Moderators

Posts : 3
Join date : 2010-04-27
Age : 32
Location : Alor Setar,Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  Admin on Wed Apr 28, 2010 9:51 pm

coach AY perlulah guna pelbagai approach untuk match...susah la kalo xreti nak manage team secara profesional... Evil or Very Mad
avatar
Admin
Admin
Admin

Posts : 8
Join date : 2010-04-27

View user profile http://ultraskedah.friendhood.net

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  gobek_pinang on Fri Apr 30, 2010 2:36 am

dgn kekalahan 2 prlawanan berturut2 selepas final piala FA, rsanya coach AY kena berehat dulu kot...mcm blur ja aku tengok dia nih...
avatar
gobek_pinang

Posts : 10
Join date : 2010-04-29
Age : 34
Location : tepi jalan seberang tasik??

View user profile https://	http://www.facebook.com/namalain

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  AzrulHijauKuning on Sun May 02, 2010 4:44 pm

Adoi....alahai ahmad usop...kena minum tongkat ali ni...erm...pndgn aku,pemain juga blh mnyuarakan pndgn kt abg usop tntg cara n strategi abg azrai yg depa pnh terima...kerjasama antara pemain dan abg usop amat penting bg memantapkn sesuatu perlawanan...sbb pemain lebih memahami kelemahan dan kelebihan pihak lawan dr abg usop yg hanya memerhatikn dan bg ulasan..pemain jugak blh mnyuarakan pndgn kt abg usop utk mengomen setiap strategi bg perlawanan...sbagai contoh,klu strategi A di guna kn untuk menentang pasukn sekolah menengah...apabila tiba perlawanan dengan pasukan yg giant seperti selangor,ganu or klate,xkn nk guna lg strategi A tersebut walaupun strategi tersebut da mmbuatkan pasukan abg usop mnang besar...abg usop harus fhm n tau yg pasukan lawan sntiasa mncari kelemahan setiap pasukan...setiap pasukan ada kelemahan n kelebihan..klu abg usop bijak,dia akn cuba sembunyikn kelemahan kita bg di hidu oleh pasukn lwn...konklusinya abg usop perlu lebih brsifat terbuka untuk menerima kritikan dan bersedia mmbuat perubahan yg drastik..jgn berlengah abg usop..kami sentiasa mnyokong setiap usaha abg usop untuk trus memantapkan lg pasukan yg kami sygi.. bounce
avatar
AzrulHijauKuning

Posts : 19
Join date : 2010-05-02
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  kechik6997 on Fri May 21, 2010 5:47 pm

bagi aku,pemain juga memainkan peranan penting,dengar cerita nya ada segelintir pemain kedah bergaduh sesama sendiri..apabila pergaduhan ini berlaku,persefahaman antara pemain didalam padang akan hilang dan membuatkn game teruk dan lain2 lagi..itu pendapat aku la..ampa mcm mn

kechik6997

Posts : 3
Join date : 2010-05-21
Age : 29
Location : gunung keriang

View user profile

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  lelaz.noo on Fri May 21, 2010 7:13 pm

bagi aku la....kita kena tekankan stamina dan skill player.....banyak kali sangat game aku tengok lebih dari separuh player PANCET bila maasuk ja 2nd half.....ada sesetengah player basic bolasepak pon tak berapa ok( sepak, stop bola)...coach kena tekankan aspek tu terlebih dahulu....kalau tektikal ja yang A tp player yg nak laksanakan taktikal tu tak A mesti tak jadi.....
avatar
lelaz.noo

Posts : 2
Join date : 2010-05-21
Age : 37
Location : Sungai Petani

View user profile http://salasilahazlan.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  adi dassler on Sat May 22, 2010 8:26 am

beri masa untuk coach AY dulu,dia pun baru musim ni bersama kedah, even coach Azrai masa 1st year pun kedah tak berapa bagus lagi..kalau KFA melanjutkan kontrak dia lagi semusim, masa tu kita boleh tau coach AY ni seorang yang berkaliber atau tidak..
avatar
adi dassler

Posts : 1
Join date : 2010-05-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  eijan on Thu Feb 02, 2012 4:25 pm

adi dassler wrote:beri masa untuk coach AY dulu,dia pun baru musim ni bersama kedah, even coach Azrai masa 1st year pun kedah tak berapa bagus lagi..kalau KFA melanjutkan kontrak dia lagi semusim, masa tu kita boleh tau coach AY ni seorang yang berkaliber atau tidak..

betoi... benda ni makan masa nak jd elok.... klu asyik dok tuka ja... terpleot laaa...
huru hara jadinya... org kata kayuh pelan2.. jgn kalut... tak lari gunung dihambat.. huhuhuhu
pulun kdh pulun...
avatar
eijan

Posts : 6
Join date : 2012-02-02
Age : 34
Location : Kuala Nerang,Kedah

View user profile

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  kekanda69 on Tue Feb 05, 2013 12:01 pm

teruskan usaha...
avatar
kekanda69

Posts : 4
Join date : 2011-12-13
Age : 37
Location : Melaka

View user profile http://kekanda69.webnode.com

Back to top Go down

Re: Jurulatih Oh Jurulatih!!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum